Meistä ja koruistamme


Periferian Paja on koruverstas Ähtärissä.

Meillä suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä hopeakoruja niin arkeen kuin juhlaan. 

Inspiraatio korujen valmistamiseen tulee luonnosta ja pohjoisen tuulista, sekoittaen mukaan raikkaan ja omintakeisen toteutuksen. Käsityönleimaa emme kavahda, vaan pidämme osana ideologiaa korujen takana, tehden jokaisesta korusta hiukan erilaisen.

Osa koruista on uniikkikappaleita, mutta myös piensarjana tuotettuja koruja kuuluu kuvioon. Mallistot kuitenkin elävät koko ajan vastaamaan aikaa ja vallitsevia toiveita ja visioita. 
Korut syntyvät ideasta ja ajatuksesta, sekä intuitiosta miksi hopealevy tai -lanka taipuu.

 Uniikkikappaleita syntyy myös asiakkaiden haaveista juuri oman näköistä korua kohtaan. Materiaalitkaan eivät rajoitu pelkkään hopeaan, kysy rohkeasti niin kartoitetaan mahdollisuuksia!

Äläkä epäröi ottaa yhteyttä, jos unelmasi kaipaavat toteutusta tai lahjansaaja omannäköistään luomusta, suunnitellaan yhdessä toiveesta todeksi.
Pajalla onnistuu myös vanhojen korujen, sekä muiden hopeaesineiden tuunaus, remppaus ja huolto.


Kuka tekee?

Hei!

Olen Kaisa Mytkäniemi, Periferian Pajan yrittäjä sekä koruseppä. 

 Opiskelin Inarissa saamelaisalueen koulutuskeskuksessa Korukivi- ja jalometallialan artesaaniksi.

Koulusta valmistuttuani päätin toteuttaa unelmani ja potkaista oman pajan pystyyn, josta saikin alkunsa Periferian Paja vuonna 2016 syyskuussa.

Olen kotoisin Ähtäristä, ja matkani on kulkenut useamman Lapin kylän kautta, mikä ehkä näkyykin joissain suunnittelemissani koruissa ja niiden aiheissa. 

Työssäni nautin erityisesti tilaustöiden suunnittelusta ja valmistamisesta. Aiheet ja tarinat korujen takana ovat aina erilaisia, sekä tekniikat joita valmistuksessa käytetään ovat hyvin vaihtelevia. 

Vapaa-aikaani vietän usein luonnossa liikkuen pajakoira Viiran kanssa.

Toivon että löydät valikoimistamme jotain juuri sinua miellyttävää, tai jos et niin toivottavasti kuulen sinusta ideoinnin merkeissä!


Ystävällisin terveisin,

Kaisa